Разпадът (б. а. на управлението на Продължаваме промяната - Демократична България

...
Разпадът (б. а. на управлението на Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Христо Иванов: Разпад на управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ е невъзможен - няма алтернатива

Разпадът (б. а. на ръководството на " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ) е неосъществим, тъй като няма опция. Какво чакаме от едни нови избори, съобщи през днешния ден пред БНР съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

По-рано през днешния ден водачът на " Изправи се, България " Мая Манолова прикани Иванов да се извини, защото е " продал правосъдната промяна "  и ПП-ДБ са създали " всички вероятни изменничества " по отношение на гласоподавателите си. 

Христо Иванов каза, че има потребност да се основат механизмите по основни въпроси като назначенията в регулаторите, назначенията в изпълнителната власт, както и да се изградят механизми за авансово координиране.

Според него би било разумно това да се оформи в писмена форма, само че съдържателната страна на този документи би била ПП-ДБ и ГЕРБ да изяснят по какъв начин стават тези единодушия, тъй че да се знае, че по тези тематики имат функциониращо болшинство, което да изключва плаващи болшинства.

По думите му в регулаторите би трябвало да влязат хора, които да ги трансфорат в част от имунната система на България против корупцията. 

" Започваме в положение на доста тежко опълчване и влизаме в тази настройка по нужда, а не тъй като сме преодолели разликите си и сме построили доверие. В този смисъл това е мъчно. Не е естествена обстановка, да не забравяме - то се случва след пет избора, които демонстрираха, че би трябвало да се откри метод, колкото и да е сложен ", разяснява Христо Иванов.

Според него всички политически сили би трябвало да схващат, че няма по какъв начин да не престават по същия метод и че някои от тях би трябвало да се разделят с корупционните си практики. 

За службите

На въпрос за назначенията в службите, Христо Иванов сподели, че ПП-ДБ оферират да се премине към модела държавното управление предлага, а Народното събрание избира ръководителите на службите.

" Има известни оферти за реконфигурация, само че полемиката по тематиката продължава ", добави той. 

За Северна Македония

Христо Иванов отхвърли изрично слуховете, че ПП-ДБ ще създадат спомагателни отстъпки от позицията на България във връзка с преговорната рамка за участие на Северна Македония в Европейски Съюз:

" Това е цялостен парадокс. Изобщо такава тематика не е повдигана - нито вътре при нас, нито от нашите европейски сътрудници, нито има късмет да бъде препоръчано такова нещо. "

По думите му България е претърпяла провал в дипломацията си и е нужно да се приложат други принадлежности във връзка с Северна Македония. Той изрази вяра, че настоящето управление на външно министерство " в лицето на госпожа Габриел " ще направи всичко допустимо по македонската тематика.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР